Grönkålssallad med äpple & halloumi
Ingredienser
Cirka 150 g
grönkål
3
inhemska äpplen
1
halloumiost
1 dl
nötter/mandlar
Dressing
½ dl
saft av en apelsin
1 tsk
senap, exempelvis dijon
2 msk
rybsolja
1 krm
salt
½ krm
svartpeppar
Så gör du
- Skölj och skär bort rotstocken på grönkålsbladen. Strimla kålen grovt.
- Koka kålen 30 sekunder i saltat vatten. Häll av och spola med kallt vatten. Låt torka på en kökshandduk.
- Rosta nötter i en het och torr stekpanna.
- Skiva och stek halloumiosten i lite olja tills den får fin färg på båda sidorna.
- Blanda dressingen. Skär äpplen i klyftor.
- Strö ut grönkålen på ett salladsfat och fördela ost, äpple och nötter ovanpå. Ringla på dressingen strax innan servering.