Grönkålssallad med krikon, äpple & korngryn
Ingredienser
Cirka 250 g
grönkål
1 ½ dl
okokta korngryn
Grönsaksbuljong
1
rödlök i fina tunna skivor
5–6
krikon (eller plommon)
3
äpplen i strimlor
75 g
hackade valnötter
½ dl
rybs-eller olivolja
½–1
vitlöksklyfta
1 tsk
honung
2 msk
vitvinsvinäger eller balsamvinäger
Salt, peppar
Så gör du
- Koka upp vatten och grönsaksbuljong och lägg i korngrynen. Koka enligt anvisningen på paketet. Låt svalna och ringla på olivolja.
- Halvera krikonen och skär i klyftor. Finstrimla löken och äpplena. Hacka nötterna. Riv grönkålen smått och blanda med krikon, äpplen, lök och valnötter. Smaka av med salt och peppar.
- Krossa vitlöksklyftan och blanda med olja, vinäger, honung, salt och peppar till en dressing.
- Blanda salladen med korngrynen och häll på dressingen.