Grönkålssoppa
Ingredienser
som förrätt för fyra eller huvudrätt för två
100 gram
grönkål
1 ½ dl
grönsaksbuljong (½ tsk koncentrat)
½ dl
grädde
Gör så här:
- Plocka grönkålen från stammen och skölj vid behov. Koka upp vatten i en kastrull. Koka grönkålen en minut. Skölj med kallt vatten.
- Tillsätt lite buljongpulver eller buljongtärning i vatten och tillsätt en gräddskvätt. Låt koka några minuter och tillsätt den urkramade förvällda grönkålen.
- Mixa till en soppa med stavmixer direkt i kastrullen eller kör i mixer. Smaka av, justera smaken vid behov.
![Grönkålssoppa](/uploads/_1200x800_crop_center-center_82_line/gronkalssoppa-1-w.jpg 1200w, /uploads/_992x661_crop_center-center_82_line/gronkalssoppa-1-w.jpg 992w, /uploads/_768x512_crop_center-center_60_line/gronkalssoppa-1-w.jpg 768w, /uploads/_1536x1024_crop_center-center_45_line/gronkalssoppa-1-w.jpg 1536w, /uploads/_576x384_crop_center-center_60_line/gronkalssoppa-1-w.jpg 576w, /uploads/_1152x768_crop_center-center_45_line/gronkalssoppa-1-w.jpg 1152w)