Grönsaksbolognese
Ingredienser
1 bit
rotselleri
1
palsternacka
2–3
morötter
1
liten lök
1
vitlöksklyfta
½ msk
rybsolja
½ msk
torkad basilika
½ krm
chiliflakes
1 msk
tomatpuré
1 burk
tomatkross
1 dl
grädde
1 dl
vatten
1
buljongtärning
Svartpeppar
Kokt pasta och riven parmesanost till servering
Så gör du
- Skala och riv rotsakerna grovt. Skala och hacka löken.
- Fräs lök, pressad vitlök, chiliflakes och basilika i olja. Tillsätt riven morot, selleri, palsternacka och tomatpuré. Fräs ytterligare några minuter.
- Tillsätt buljongtärning, tomatkross, vatten, grädde och peppar. Koka upp såsen och låt koka några minuter (bevara lite tuggmotstånd i grönsakerna).
![Grönsaksbolognese](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/MG_3784.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/MG_3784.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x2976_crop_center-center_61_line/MG_3784.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/MG_3784.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/MG_3784.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/MG_3784.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/MG_3784.jpg 1152w)