Grönsakscurry
Ingredienser
4 portioner
5 msk
vegetabilisk olja
1
kanelstång
6
kryddnejlikor
4
hackade lökar
3
vitlöksklyftor
1–2 msk
currypulver
4
skalade och grovhackade potatisar
4
skalade och grovhackade morötter
1
blomkål i bitar
500 g
gröna bönor
1 burk
skållade tomater
250 g
djupfrysta ärter (tinas upp och saltas)
9 dl
konserverad kokosmjölk
½ dl
kokosflingor
Så gör du
- Hetta upp oljan i en kastrull. Lägg i kanelstången och kryddnejlikorna och låt dem småkoka tills det doftar. Tillsätt lök och vitlök, sautera tills blandningen får färg. Lägg i currypulver och koka på låg värme under omrörning i 2–3 minuter.
- Tillsätt potatis, morötter, blomkål, bönor, tomater ärter och salt. Sautera 3–5 minuter, rör om med jämna mellanrum tills allt är täckt av kryddorna.
- Häll i kokosmjölken och flingorna. Rör om och låt koka under lock i 15–20 minuter tills grönsakerna är mjuka och såsen blivit tjock och mustig. Ta bort kanelstången och nejlikorna före serveringen. Curryrätten serveras med basmatiris.