Grönsaksknyten på grillen
Max 30 min
Ingredienser
cirka 4 stycken
1 knippe
morot
1 bunt
sparris
1 knippe
färsk lök
1 knippe
rovor
cirka 10
nypotatisar, beroende på storlek
1 litet
blomkålshuvud
örtolja (med vilda eller odlade örter)
Så gör du:
- Skölj grönsakerna och skär dem i lämpliga bitar. Vi halverade morötterna och potatisarna, och skar rovorna i fjärdedelar.
- Fukta bakplåtspapper och fördela grönsakerna i mitten av bakplåtspappersarken. Häll örtolja över grönsakerna.
- Grilla knytena på indirekt värme i låg temperatur, i cirka 15 minuter. Se upp så att bakplåtspappret inte fattar eld. Om du vill kan du använda alumiumfolie runt bakplåtspappret. Kom ihåg att återvinna folien. Tänk på att du helst inte ska grilla syrliga grönsaker såsom tomat i direktkontakt med aluminiumfolie eftersom det kan ge upphov till en reaktion som gör att det utsöndras aluminium i maten.