Grönsakssoppa med quinoa
Ingredienser
2 msk
olja
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1 tsk
senapsfrön
1⁄2 tsk
bockhornsklöver
1⁄2 tsk
spiskummin
1⁄2 tsk
gurkmeja
1⁄4 tsk
chiliflakes
2–3
morötter
2
stjälkar selleri
1 burk
tomatkross
4 dl
vatten
1⁄2 msk
buljongpulver
3⁄4 dl
quinoa
150 g
squash
3
blad grönkål
Riven lagrad ost eller yoghurt till servering
Så gör du
- Mortla hela kryddor och finhacka löken. Skär morötterna i tunna slantar och skiva selleristjälkarna tunt.
- Värm oljan och tillsätt kryddor och lök och låt fräsa några minuter.
- Tillsätt morot och selleri och fräs ett par minuter till.
- Häll i vatten, tomatkross och buljong och låt koka upp. Skölj quinoa i en sil och tillsätt i soppan. Låt koka cirka 10 minuter på svag värme.
- Tärna under tiden squashen och strimla grönkålen fint. Tillsätt grönsakerna när cirka 3 minuter av koktiden återstår. Späd soppan med mera vatten om den är för tjock.
- Servera soppan med lite riven ost eller yoghurt.