Grönsallad med stekt kalvbräss och dragonmajonnäs
Ingredienser
4 portioner
Beredning av kalvbräss
Cirka 500 g
g kalvbräss
Stekt kalvbräss
Cirka 500 g
kalvbräss
2 msk
olivolja
2
vitlöksklyftor
Salt, peppar
Eller Panerad kalvbräss
Cirka 500 g
kalvbräss
2
ägg
1 dl
mjöl
1 dl
skorpsmulor
Salt, peppar
Smör och olja
Dragonmajonnäs
2
äggulor
1 msk
färskpressad citronjuice
1 tsk
fransk senap
2 dl
rybsolja
4 kvistar
färsk dragon eller
1 tsk
torkad dragon
½ tsk
salt
1 krm
nymalen vitpeppar
Salladstillbehör
1 kruka
grönsallad
200 g
kokta gröna bönor
100 g
mangold eller spenat
Tillredd kalvbräss
Dragonmajonnäs
Beredning av kalvbräss
- Lägg kalvbrässen i en skål med kallt vatten och låt ligga i cirka två timmar.
- Ta upp brässen, lägg i en kastrull med saltat vatten och koka i cirka 20 minuter.
- Låt svalna och dra av hinnor och fettbitar. Skär i cirka 2x2 cm stora bitar.
Stekt kalvbräss
- Värm olja i en stekpanna. Lägg i krossad vitlök.
- Stek kalvbrässbitarna i cirka 2 minuter och smaka av med salt och peppar.
Panerad kalvbräss
- Dubbelpanering: Vispa upp ägget lätt i en djup tallrik. Blanda mjölet med salt och peppar i en djup tallrik. Häll skorpsmulor i en tredje tallrik. Vänd kalvbrässbitarna i mjölet, sen i ägget och sist i skorpsmulorna.
- Stek gyllenbruna i smör och olja, några minuter på var sida.
Dragonmajonnäs
- Vispa ihop två äggulor, citronjuice och senap i en skål.
- Häll i oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle. Vispa för hand eller med en elvisp.
- Hacka dragonen och rör ner den, salt och peppar i majonnäsen. Låt stå kallt en stund.
Salladstillbehör
- Strimla sallad och mangold, placera på tallrikar med bönor, kalvbräss och dragonmajonnäs.