Grönt mandelsmör
Ingredienser
För 16 brödbitar
1 dl (cirka 50 g)
mandlar
400 g
kokta kikärter
1–2
vitlöksklyftor
1 kruka
basilika
1 kruka
persilja
½ tsk
salt
½ dl
kallpressad rybsolja
2 msk
citronsaft
Så gör du
- Låt kikärterna rinna av i sil.
- Kör mandlar, kikärter, skalade vitlöksklyftor, basilika, persilja och salt till en jämn massa i matberedare. Tillsätt olja och citronsaft medan maskinen går. Mixa tills massan är helt slät.
![Grönt mandelsmör](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/mat6.jpg 1200w, /uploads/Recept/_2400x3600_crop_center-center_61_line/mat6.jpg 2400w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/mat6.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x2976_crop_center-center_61_line/mat6.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/mat6.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/mat6.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/mat6.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/mat6.jpg 1152w)