Grundrecept på rulltårta
Ingredienser
4
ägg
1 dl
socker
¾ dl
vetemjöl
¾ dl
potatismjöl
½ tsk
bakpulver
Fyllning
Sylt, bär eller konserverad frukt, till exempel persika, päron
Vispgrädde till servering
Så gör du
- Ställ ugnen på 225 grader. Beklä en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser. Blanda ner dem genom ett mjölsikt i äggskummet, blanda om försiktigt.
- Bred ut smeten på plåten och grädda i mitten av ugnen cirka 7–10 minuter. Slå försiktigt upp på ett sockrat smör- eller bakplåtspapper.
- Bred ut av önskad fyllning på det färdiga tårtbottnet. Rulla ihop från långsidan. Låt stå kallt, helst över natten.
- Vispa grädden, spritsa på tårtan.