Grynsallad med ärter, rökt mört & picklade rädisor
Ingredienser
4 portioner
Ingredienser
3 dl
spelt småpärlor
vatten
1/2 tärning
grönsaksbuljong
1 burk
inhemsk fisk, exempelvis rökt mört
200 g
ärter (1 påse djupfrysta)
Inlagda rädisor
400 g
rädisor
1 dl
ättika
2 dl
socker
3 dl
vatten
1 krm
salt
Gör så här
- Inlagda rädisor: Blanda samman ättika, socker, vatten och salt tills sockret löser sig. Ansa rädisorna och halvera. Lägg rädisorna i en burk och slå över lagen. Förvara i kylskåp i minst en timme, men gärna över natten. De inlagda rädisorna håller flera veckor om de förvaras svalt.
- Koka speltpärlorna enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna.
- Montera salladen: Börja med speltpärlorna och strö sedan över ärter, fisk och inlagda rädisor.