Gulasch
Över 60 min
Ingredienser
1
lök
1
vitlöksklyfta
300 g
kött av nöt, t.ex. ytterstek, hörnstek eller framrygg (högrev)
1 msk
olja
1 msk
paprika, mald
1/3 tsk
kummin
1 tsk
salt
2 msk
tomatpuré
1 krm
svartpeppar
5 dl
vatten
1/2
köttbuljongtärning
1
paprika
1–2
morötter
4
potatisar
2 msk
crème fraiche
Till servering
crème fraiche
bröd
bitar av kål (kan uteslutas)
Så gör du:
- Finhacka löken.
- Hetta upp olja i en vid kastrull eller gryta. Bryn köttet på hög värme.
- Sänk värmen och tillsätt lök, pressad vitlök, kryddor och tomatpuré. Fräs en stund under omrörning.
- Tillsätt vatten och buljongtärning. Låt koka på svag värme cirka 2 timmar eller tills köttet känns mört.
- Skala potatis och morot. Skär potatis, morot och paprika i bitar. Tillsätt bitarna i grytan och låt koka cirka 15 minuter.
- Rör ner crème fraichen.
- Servera med en klick crème fraiche, bröd och eventuellt bitar av kål som tilltugg.
Hela familjen kan hjälpas åt att att laga gulasch.