Gurkslushy
Ingredienser
1
slanggurka (eller 2 frilandsgurkor)
1 kvist
mynta
1
lime, skalet och saften
2 msk
honung
Gör så här:
- Tvätta gurkan och skala vid behov. Skär i mindre bitar och lägg i mixern.
- Tvätta limefrukten. Riv skalet på ett rivjärn, halvera limefrukten och pressa ur saften och häll i mixerskålen.
- Tillsätt honung och myntablad enligt smak. Mixa alla ingredienser och häll upp i ett lämpligt kärl för infrysning. För att få den rätta ”slushy”konsistensen måste du röra om i skålen med jämna mellanrum.
- Fryser blandningen helt bör den tinas upp och på nytt köras i mixern. En något rörig historia, men mycket läskande.
![Gurkslushy](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/D2A6376.jpg 1200w, /uploads/_2400x3600_crop_center-center_61_line/D2A6376.jpg 2400w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/D2A6376.jpg 992w, /uploads/_1984x2976_crop_center-center_61_line/D2A6376.jpg 1984w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/D2A6376.jpg 768w, /uploads/_1536x2304_crop_center-center_45_line/D2A6376.jpg 1536w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/D2A6376.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/D2A6376.jpg 1152w)