Hallon-lakritswienerbröd
Ingredienser
12 stycken
500 g
smördegsplattor
200 g
kvarg
1
ägg
1/2 dl
socker
200 g
hallon
2 tsk
lakritspulver
1
ägg (för pensling)
pudersocker för dekorering
Så gör du
- Låt smördegen tina.
- Rör ihop kvarg, ägg och socker. Tillsätt hallon och lakritspulver.
- Skär smördegsplattor till kvadrater och forma enligt smak. Pensla med ägg och lägg fyllning i mitten.
- Grädda i 180 grader i ca 15–20 minuter.
- Låt wienerbröden svalna dekorera med pudersocker.
![Hallon-lakritswienerbröd](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/D2A8895-1.jpg 1200w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/D2A8895-1.jpg 992w, /uploads/_1984x2976_crop_center-center_61_line/D2A8895-1.jpg 1984w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/D2A8895-1.jpg 768w, /uploads/_1536x2304_crop_center-center_45_line/D2A8895-1.jpg 1536w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/D2A8895-1.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/D2A8895-1.jpg 1152w)