Hallonglass
Ingredienser
8 portioner
2
ägg
1 dl
socker
1 msk
vaniljsocker
2 ½ dl
grädde
2 dl
hallon
2 dl
yoghurt, 10 % fett
2 msk
bärlikör eller saft
1 tsk
lakritsrotspulver
2 msk
rinnande honung
Så gör du
- Dela äggen. Vispa äggulorna med socker och vaniljsocker till en ljusgul fluffig smet. Vispa äggvitorna till hårt skum.
- Vispa därefter grädden till skum. Mosa hallonen.
- Blanda samman alla ingredienser och tillsätt likören och lakritsroten. Du behöver inte använda alkohol, det går också bra med en skvätt stark saft. Smaka av. Söta gärna med rinnande honung om det behövs.
- Klä en form som rymmer 1 ½ liter med plastfilm. Fyll formen och ställ i frysen, gärna till följande dag. Låt tempereras en timme i kylskåp innan servering.