Hallongrottor
Ingredienser
20 stycken
200 gram
smör, rumsvarmt
1 dl
socker
1 tsk
vaniljsocker
1 tsk
bakpulver
4 ½ dl
vetemjöl
Fyllning
cirka ½ dl
hallonsylt som tål ugnsvärme
Gör så här:
- Vispa smör och socker vitt och pösigt.
- Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i smörskummet med en träslev. Arbeta samman till en deg. Om degen känns väldigt klibbig kan den sättas en stund i kylskåp, då är det lättare att baka ut kakorna.
- Forma degen till en rulle på cirka 20 cm. Skär till 20 jämnstora bitar som du rullar till kulor. Placera dem på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Tryck en fördjupning i varje degkula med mjölat finger. Klicka i lite hallonsylt i varje grop.
- Grädda i 175 grader cirka 20 minuter.
![Hallongrottor](/uploads/_1200x817_crop_center-center_82_line/hallongrottor_foto_hf_w.jpg 1200w, /uploads/_992x675_crop_center-center_82_line/hallongrottor_foto_hf_w.jpg 992w, /uploads/_768x523_crop_center-center_60_line/hallongrottor_foto_hf_w.jpg 768w, /uploads/_1536x1046_crop_center-center_45_line/hallongrottor_foto_hf_w.jpg 1536w, /uploads/_576x392_crop_center-center_60_line/hallongrottor_foto_hf_w.jpg 576w, /uploads/_1152x784_crop_center-center_45_line/hallongrottor_foto_hf_w.jpg 1152w)