Hallongrottor
Max 45 min
Ingredienser
20 stycken
200 g
smör, rumsvarmt
1 dl
socker
1 tsk
vaniljsocker
1 tsk
bakpulver
4 1/2 dl
vetemjöl
Fyllning
ca 1/2 dl
hallonsylt som tål ugnsvärme
Så gör du:
- Vispa smör och socker vitt och pösigt.
- Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i smörskummet med en träslev. Arbeta samman till en deg. Om degen känns väldigt klibbig kan den sättas en stund i kylskåp, då är det lättare att baka ut kakorna.
- Forma degen till en rulle på cirka 20 cm. Skär till 20 jämnstora bitar som du rullar till kulor. Placera dem på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Tryck en fördjupning i varje degkula med mjölat finger. Klicka i lite hallonsylt i varje grop.
- Grädda i 175 grader cirka 20 minuter.