Hallonsylt
Ingredienser
1 kg/2 l
hallon
300–400 g
socker/syltsocker
Så gör du
- Rensa hallonen och placera dem i en stor kastrull. Tillsätt sockret och rör om. Låt småkoka under omrörning i cirka 10 minuter.
- Låt svalna och häll sylten i väl rengjorda och upphettade glasburkar. Slut väl. Förvara svalt och mörkt. Sockermängden kan halveras om sylten förvaras i frys.
![Hallonsylt](/uploads/Recept/_1200x1799_crop_center-center_82_line/sylter2.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1487_crop_center-center_82_line/sylter2.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1151_crop_center-center_60_line/sylter2.jpg 768w, /uploads/Recept/_576x863_crop_center-center_60_line/sylter2.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1727_crop_center-center_45_line/sylter2.jpg 1152w)