Halloumistroganoff
Ingredienser
200 g
halloumi
½ msk
matolja
2
gula lökar
1 klyfta
vitlök
3 msk
tomatpuré
2 dl
matlagningsgrädde eller 1 dl vispgrädde
400 g
krossade tomater
1 tärning
grönsaksbuljong
1–2
morötter
½ msk
dijonsenap
1 tsk
honung
1 tsk
balsamvinäger
1 tsk
torkad timjan
Salt, peppar
Sallad till servering
Så gör du
- Skär halloumin i stavar och stek gyllene i olja (viktigt att de får stekyta). Hacka lök och stek med. Pressa i vitlök och blanda ner tomatpuré, fräs med ett tag.
- Häll på grädde, krossade tomater och buljongtärning. Skär morötter i stavar och lägg ner i grytan. Låt puttra några minuter.
- Smaka av med senap, balsamvinäger, honung, timjan, salt och peppar, men rör inte för mycket. Servera med kokt potatis, ris eller quinoa tillsammans med en sallad.
![Halloumistroganoff](/uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/3D0A2741web_190412_192619.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/3D0A2741web_190412_192619.jpg 768w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/3D0A2741web_190412_192619.jpg 576w)