Hamburgare med griskind, asiatisk coleslaw och sambal oelek-sås
Ingredienser
4 portioner
800 g
griskind
Salt, peppar
2 msk
vetemjöl
½
purjolök
2 kvistar
bladseller
3 dl
vitt vin
3 dl
grönsaks- eller hönsbuljong
2 msk
tomatpuré
1 msk
honung eller sirap
2
lagerblad
5-6
salviablad
2 msk
timjanblad
Olja och smör till stekningen
4
hamburgerbröd
Asiatisk coleslaw
100 g
grönkål
300 g
nykål eller vitkål
300 g
rödkål
2
stora morötter
1 knippe
vårlök
Sesamfrön
Färsk koriander
Asiatisk dressing
1 msk
riven ingefära
½
finhackad röd chili
1 msk
vitvinsvinäger
2 msk
sojasås
1 msk
honung
1 krossad
vitlöksklyfta
2 msk
olivolja
1 msk
rostad sesamolja
1 msk
vatten
Sambal oelek-sås
1 ½ dl
grekisk yoghurt
2 tsk
sambal oelek-chilipasta
Honung
- Värm ugnen till 125 grader.
- Salta och peppra griskinderna och rulla dem i vetemjöl.
- Bryn kinderna i olja och smör och lägg dem i en gjutjärnsgryta med lock.
- Hacka purjon, löken och sellerin. Stek dem i smör i en stekpanna tills de är mjuka. Lägg dem i grytan med griskinden. Häll i vinet och buljongen och rör ner tomatpurén och honungen.
- Tillsätt pepparkornen, lagerbladen, salvia och timjan.
- Ställ in grytan i ugnen och långkoka 4–5 timmar under lock.
- Ta ut grytan och låt griskinderna svalna. Riv köttet och servera i hamburgerbröden tillsammans med kålsallad och sås.
Asiatisk coleslaw
- Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
- Riv kålen med en osthyvel eller skiva den tunt med en kniv. Strimla grönkålen och grovriv morötterna. Blanda ihop allt i en djup skål.
- Smaksätt salladen med dressingen enligt egen smak.
- Skiva löken och vänd ner i salladen.
Sambal oelek-sås
- Rör ihop ingredienserna och smaka av med salt, peppar och lite honung.