Räksallad
Ingredienser
2 portioner
2 dl
upptinade räkor
1 litet
äpple
½
citron
½ burk
grynost (125 gram)
1 kruka
salladsblad eller ½ huvud isbergssallad
Så gör du
- Skala och skär äpplet i små tärningar. Pressa citronsaften över äppelbitarna så att de inte blir bruna.
- Riv salladsbladen i mindre bitar och sätt dem i en skål.
- Om du använder frysta räkor, så tina dem i ett durkslag under kallt rinnande vatten tills isen har smultit. Låt räkorna torka på ett hushållspapper på en tallrik.
- Blanda i alla ingredienser, till sist räkorna. Häll över örtsås eller annan salladsdressing och servera med en bit grovt bröd.
![Räksallad](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/havssallad.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/havssallad.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/havssallad.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/havssallad.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/havssallad.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/havssallad.jpg 1152w)