Havtornsströmming
Ingredienser
600 g
färska strömmingsfileér
Lag
1 dl
ättika
½ dl
havtornssaft
4 dl
vatten
1 msk
salt
1 dl
socker
Sås
2 dl
crème fraîche
2 msk
torkade krossade havtornsflakes
3 msk
havtornssaft
3 msk
dill, finklippt
1 tsk
salt
2 tsk
socker
Så gör du
- Koka upp lagen, låt svalna.
- Placera stömmingsfiléerna i en glasskål och slå över den kalla lagen. Täck över och låt stå i kylskåp 8–12 timmar.
- Gör såsen genom att blanda samman alla ingredienser.
- Ta strömmingen ur lagen, låt rinna av och lossa skinnet. Klipp filéerna i mindre bitar och blanda i såsen. Servera inom några dygn.
![Havtornsströmming](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/MG_72941_190412_191453.jpg 1200w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/MG_72941_190412_191453.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/MG_72941_190412_191453.jpg 768w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/MG_72941_190412_191453.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/MG_72941_190412_191453.jpg 1152w)