Hel braxen i ugn
Max 60 min
Ingredienser
4–6 portioner
1
hel stor braxen (fjällad)
Salt
1
citron
3
vitlöksklyftor
olja
ett knippe valfria örter, exempelvis persilja, rosmarin, dragon, timjan
1
fänkål
1 ask
körsbärstomater
Så gör du
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär några snitt i fiskens skinn. Salta fisken ordentligt inuti och utanpå.
- Pressa vitlöksklyftorna med en kniv. Skiva citronen. Fyll fisken med krossade vitlöksklyftor, citronskivor och örter. Ringla olja över fisken.
- Skär fänkålen i 6 bitar på längden. Skölj tomaterna.
- Placera fisken på en bakplåtspappersbeklädd plåt. Sätt fänkål och tomat runtomkring. Ringla lite olja på grönsakerna.
- Baka i ugnen i cirka 30 minuter.