Hemlagad fil
Ingredienser
4 tsk
fil
8 dl
gammaldags mjölk eller färsk mjölk
Så gör du
- Ta fram fyra lika stora skålar eller återanvända filburkar.
- Sätt en tesked fil i varje skål eller burk och häll över 2 dl mjölk. Rör om försiktigt.
- Täck skålen med en ren kökshandduk och ställ den på ett varmt ställe i köket. Låt filen stå i ett dygn tills den stelnat. Förvara kallt.
![Hemlagad fil](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/fil_190412_191847.jpg 1200w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/fil_190412_191847.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/fil_190412_191847.jpg 768w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/fil_190412_191847.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/fil_190412_191847.jpg 1152w)