Hemlagad granola med äpple & päron
Ingredienser
8 dl
ekologiska havreflingor
2 dl
solrosfrön
1 dl
pumpafrön
2 dl
nötter (exempelvis pekannötter, cashew, macadamianötter)
1 dl
kokosflingor
2 msk
rybsolja
½ dl
äppel- eller päronjuice
2 msk
honung
1
äggvita
1 nypa
salt
1 tsk
kanel
½ tsk
kardemumma
Torkade äpplen och päron i mindre bitar
Så gör du
- Sätt ugnen på 180 grader (varmluft). Blanda havreflingor, frön, nötter och kokosflingor i en skål.
- Värm försiktigt upp honung och olja i en kastrull och häll över de torra ingredienserna. Tillsätt äggvitan och äppeljuicen och rör om ordentligt.
- Smaksätt med kanel och kardemumma och en nypa salt.
- Bred ut granolan på en bakplåt beklädd med bakplåtspapper och rosta i ugnen tills den fått färg.
- Rör om var femte minut för att få ett jämnt gyllenbrunt resultat. Ta ut från ugnen och låt svalna. Blanda i de torkade frukterna. Förvara i en lufttät burk.
![Hemlagad granola med äpple & päron](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/031_matkulturweb_190412_191905.jpg 1200w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/031_matkulturweb_190412_191905.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/031_matkulturweb_190412_191905.jpg 768w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/031_matkulturweb_190412_191905.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/031_matkulturweb_190412_191905.jpg 1152w)