Hemlagad granola med äpple & päron
Ingredienser
8 dl
ekologiska havreflingor
2 dl
solrosfrön
1 dl
pumpafrön
2 dl
nötter (exempelvis pekannötter, cashew, macadamianötter)
1 dl
kokosflingor
2 msk
rybsolja
½ dl
äppel- eller päronjuice
2 msk
honung
1
äggvita
1 nypa
salt
1 tsk
kanel
½ tsk
kardemumma
Torkade äpplen och päron i mindre bitar
Så gör du
- Sätt ugnen på 180 grader (varmluft). Blanda havreflingor, frön, nötter och kokosflingor i en skål.
- Värm försiktigt upp honung och olja i en kastrull och häll över de torra ingredienserna. Tillsätt äggvitan och äppeljuicen och rör om ordentligt.
- Smaksätt med kanel och kardemumma och en nypa salt.
- Bred ut granolan på en bakplåt beklädd med bakplåtspapper och rosta i ugnen tills den fått färg.
- Rör om var femte minut för att få ett jämnt gyllenbrunt resultat. Ta ut från ugnen och låt svalna. Blanda i de torkade frukterna. Förvara i en lufttät burk.