Hemlagad speltmysli
Ingredienser
5 dl
havreflingor
5 dl
speltflingor
2 dl
solrosfrön
1 dl
pumpafrön
½ dl
inhemsk honung
3 msk
rybsolja
1 nypa
salt
2 dl
torkade lingon eller blåbär
Så gör du
- Sätt ugnen på 130 grader. Blanda flingor, frön och salt i en stor skål.
- Värm honung och olja i en kastrull. Häll honungsblandningen över de torra ingredienserna och blanda väl. Häll allting på en bakplåt beklädd med bakplåtspapper och grädda i 45 minuter till 1 timme eller tills myslin fått en gyllenbrun färg. Rör om var femtonde minut för att få ett jämnt resultat.
- Ta ut plåten ur ugnen och låt svalna och häll tillbaka i skålen. Blanda i de torkade bären. Förvara myslin i en lufttät burk. Servera med fil eller naturell yoghurt.