Hemlagad trädgårdspasta med salviasmör
Över 60 min
Ingredienser
4 portioner
Pasta
3
ägg
300 g
vetemjöl
Övriga ingredienser
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
300 g
zucchini
2
nävar spenat/mangold
70 g
smör, el. 0,6 dl rybsolja
Cirka 8
salviablad
Salt, peppar
Citron
Lagrad ost
Gör så här:
- Knåda ägg och mjöl till en fast deg. Täck degen och låt stå i kylskåp minst 1 timme.
- Kavla ut pastadegen till en så tunn platta som möjligt. Vik över degen från långsidan, så att den är lättare att skära. Skär i tunna remsor.
- Skiva lök och vitlök. Finhacka salvia. Tärna zucchini och hacka spenat eller mangold grovt.
- Smält smöret i en stekpanna eller i en vid kastrull. Fräs salvia, lök och vitlök en stund. Tillsätt övriga grönsaker och stek en stund till. Tillsätt salt och peppar enligt smak.
- Koka pastan i rejält saltat vatten i 3–5 minuter och häll av kokvattnet. Vänd ner pastan med grönsakerna.
- Pressa över citron enligt smak och strö över riven ost. Servera genast.
Receptet är från matkulturmagasinet: Marthas köksträdgård - mat från egen odling året om.