Hemlagad trädgårdspasta med salviasmör
Ingredienser
4 portioner
Pasta
3
ägg
300 g
vetemjöl
Övriga ingredienser
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
300 g
zucchini
2
nävar spenat/mangold
70 g
smör, el. 0,6 dl rybsolja
Cirka 8
salviablad
Salt, peppar
Citron
Lagrad ost
Gör så här:
- Knåda ägg och mjöl till en fast deg. Täck degen och låt stå i kylskåp minst 1 timme.
- Kavla ut pastadegen till en så tunn platta som möjligt. Vik över degen från långsidan, så att den är lättare att skära. Skär i tunna remsor.
- Skiva lök och vitlök. Finhacka salvia. Tärna zucchini och hacka spenat eller mangold grovt.
- Smält smöret i en stekpanna eller i en vid kastrull. Fräs salvia, lök och vitlök en stund. Tillsätt övriga grönsaker och stek en stund till. Tillsätt salt och peppar enligt smak.
- Koka pastan i rejält saltat vatten i 3–5 minuter och häll av kokvattnet. Vänd ner pastan med grönsakerna.
- Pressa över citron enligt smak och strö över riven ost. Servera genast.
Receptet är från matkulturmagasinet: Marthas köksträdgård - mat från egen odling året om.
![Hemlagad trädgårdspasta med salviasmör](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/D2A1938web.jpg 1200w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/D2A1938web.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/D2A1938web.jpg 768w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/D2A1938web.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/D2A1938web.jpg 1152w)