Hemlagade fiskpinnar med broccolimos
Ingredienser
400–500 g
inhemsk vit visk, t.ex. abborre, gädda eller lake
2
uppvispade ägg
1 dl
skorpsmulor
1 dl
vetemjöl
1
ekologisk citron
Smör & olja för stekning
Broccolimos
600 g
mjölig potatis
Cirka 300 g
broccoli
1 dl
mjölk
1 msk
smör
Salt, vitpeppar
Så gör du
- Tina upp fisken nästan helt. Skär den i cirka 2 cm breda bitar.
- Doppa fiskbitarna i lättsaltat mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Det är viktigt att varje lager panering täcker väl för ett så bra resultat som möjligt.
- Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek bitarna gyllenbruna på låg värme. Låt bitarna rinna av på hushållspapper. Smaksätt med salt och citronsaft.
Broccoli- & potatismos
- Skala och skär potatisen i bitar. Dela broccolin i buketter. Skala stjälken på broccolin med potatisskalare och skär stjälken i skivor.
- Koka potatisen i cirka tio minuter. Tillsätt broccolin de sista fem minuterna.
- Häll av vattnet och tillsätt mjölk och smör och mixa till ett mos. Smaka av med salt och peppar.
![Hemlagade fiskpinnar med broccolimos](/uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/3D0A2647web_190412_192552.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/3D0A2647web_190412_192552.jpg 768w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/3D0A2647web_190412_192552.jpg 576w)