Hjortron- och äppelkräm med lakritsgrädde
Max 30 min
Ingredienser
5 portioner
Kräm
8 dl
äppel-och hjortronsaft
2 st
äpplen
200 g
hjortron
2 cm
ingefära
2 st
stjärnanis
½ dl
socker
4 msk
potatismjöl + 1 dl vatten
Lakritsgrädde
2 dl
vispgrädde
1 msk
lakritspulver
Så gör du:
- Tvätta och tärna äpplen. Inhemska äpplen behöver inte skalas.
- Häll upp saften i en kastrull och tillsätt skivad ingefära, socker, stjärnanis samt de tärnade äpplen. Koka upp och låt sjuda ca 20 minuter.
- Blanda samman potatismjöl med en skvätt kallt vatten och gör en toppredning. Häll försiktigt i redningen under omrörning och avsluta kokningen när du ser den första bubblan. Häll upp i serveringsskål och strö över lite socker.
- Vispa grädden lätt och tillsätt lakritspulver. Servera krämen något avsvalnad med lakritsgrädden.