Hjortvorschmack med ugnspotatis, saltgurka, rödbeta och smetana
Ingredienser
4–6 portioner
500 g
färdigt långkokt hjortkött av bog eller malet kött
1 klick
smör
Cirka 80 g
matjessillfiléer
3–4 st
ansjovisfiléer
2
gula lökar
1-2 dl
vatten
(1/3 dl köttbuljongstärning)
2 msk
tomatpuré
2 st
vitlöksklyftor
2 dl
grädde
Vitpeppar
Tillbehör
Smetana
Saltgurka
Rödbeta
Så gör du
- Värm ugnen till 220 grader. Baka ugnspotatisarna i cirka en timme.
- Finhacka löken och vitlöken och bryn i smör i en gryta.
- Om du använder färdigt tillagat hjortkött ska det finhackas eller köras i en köttkvarn. Malet kött: Tillsätt köttet i grytan och bryn tills det är genomstekt.
- Tillsätt sillen och ansjovisen, tomatpurén, en skvätt vatten och köttbuljongen. Krydda med vitpeppar enligt smak.
- Häll i grädden och låt sjuda i cirka 30 minuter. Kör blandningen med en stavmixer en aning.
- När vorschmacken är färdig ska den vara fast i konsistensen och det ska gå att forma bollar av den utan att de faller sönder på tallriken. Servera med ugnsbakad potatis, saltgurka, rödbeta och smetana.
![Hjortvorschmack med ugnspotatis, saltgurka, rödbeta och smetana](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/D2A0390.jpg 1200w, /uploads/_2400x3600_crop_center-center_61_line/D2A0390.jpg 2400w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/D2A0390.jpg 992w, /uploads/_1984x2976_crop_center-center_61_line/D2A0390.jpg 1984w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/D2A0390.jpg 768w, /uploads/_1536x2304_crop_center-center_45_line/D2A0390.jpg 1536w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/D2A0390.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/D2A0390.jpg 1152w)