Honungssöt efterrättspaj med kålrabbi & getost
Ingredienser
6–8 portioner
Pajdeg
100 g
margarin
100 g
kvarg
2 ½–3 dl
speltmjöl
Fyllning
2
kålrabbin
1 msk
pressad citronsaft
140 g
getost
1 ½ dl
creme fraiche
4 msk
flytande honung
1 dl
grädde eller mjölk
2
ägg
1 krm
torkad mynta
25 g
hackade cashewnötter
Så gör du
- Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen i en skål. Tryck ut degen i en smord pajform. Nagga med en gaffel och ställ i kylen en stund.
- Blanda ihop creme fraiche, honung, grädde, ägg och torkad mynta.
- Tvätta, skala och skär kålrabbin i lövtunna skivor. Rada skivorna på pajbottnet och pressa citronsaft över. Smula getosten och strö den på pajen.
- Häll över äggstanningen och strö hackade cashewnötter utanpå.
- Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen cirka 30–35 minuter.
- Servera pajen ljummen som sådan eller med lite glass.