Höstersjörullar
Ingredienser
10 stycken
1 stor
morot
200 g
rödkål
1
gurka
1 stort
äpple
1 kruka
mynta
100 g
rörhinna
10 skivor
rispapper
Dippsås
1 dl
jordnötssmör
2 msk
sojasås
1 msk
citronsaft
1-2 msk
vatten
- Skölj grönsakerna och äpplen, och skär i tunna strimlor. Skölj även myntan.
- Fyll ett stort fat med varmt vatten. Doppa rispappret i varma vattnet några sekunder, så att den mjuknar.
- Placera några löv mynta på rispappret, ca en fjärdedel från kanten. Lägg strimlad morot, rödkål, gurka och äpple över myntan. Toppa till sist med rörhinna.
- Rulla ihop rispappret. Vik först den korta översidan ovanpå strimlorna. Vik sedan in högra och vänstra sidan, och rulla sedan ihop helheten.
Dippsås
- Rör ihop jordnötssmör med sojasås och citronsaft. Späd ut med vatten tills du får en lämplig konsistens. Såsen kan till en början verka skära sig, men fortsätt blanda så jämnar de ut sig igen.