Höstsallad
Ingredienser
1
kruksallad
2–3
stjälkselleri
1 liten
blomkål
2
äpplen
2–3
tomater
Dressing
½ dl
citronsaft
2 msk
honung
1 msk
finhackade blad av mynta eller citronmeliss
½–1 dl
finhackad persilja eller gräslök
½ dl
olja
En nypa grönpeppar
Så gör du
- Skär eller riv salladsbladen mindre och bred ut dem på bottnen och kanterna av serveringskärlet.
- Skär äpple, selleri och blomkål i strimlor och tomaterna i klyftor. Bred ut tomatskivorna i cirkel längs salladsskålens kanter. Häll de övriga grönsakerna i mitten.
- Tillred dressingen genom att blanda de övriga dressingingredienserna i citronsaften. Häll dressingen över salladsingredienserna. Låt smaksättas en stund i svalt.
![Höstsallad](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/sallat.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/sallat.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/sallat.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/sallat.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/sallat.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/sallat.jpg 1152w)