Höstsallad med havtornsvinägrett
Ingredienser
1
blomkålshuvud
100 g
grönkål
1
granatäpple
rybsolja
chili flakes
salt och peppar
hasselnötter
blåmögelost
Havtornsvinägrett:
1 dl
kallpressad rybsolja
½ dl
havtornsjuice
1 tsk
honung
salt och peppar
Gör så här:
- Skär blomkålen i skivor, lägg på plåt med bakplåtspapper och ringla över rybsolja. Rosta i 225 grader i cirka 20 minuter eller tills blomkålen fått lite färg.
- Skölj grönkålen och riv loss bladen från stammen. Blanda bitar av grönkål med olja, salt och chili flakes i en skål. Massera in oljan i grönkålen. Placera ut grönkålen på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen i 180 grader i cirka 10–15 minuter. Se efter så att chipsen inte bränns!
- Skär granatäpplet i klyftor, ställ ner i en skål med kallt vatten och ta loss kärnorna från frukten
- Blanda alla ingredienser till vinägretten.
- Lägg blomkålen på ett serveringsfat, toppa med granatäppelkärnorna, grönkålschips, blåmögelost och hasselnötter. Ringla över vinägretten och servera.
![Höstsallad med havtornsvinägrett](/uploads/_1200x842_crop_center-center_82_line/hostsallad-havtornsvinagrette-1-w.jpg 1200w, /uploads/_992x696_crop_center-center_82_line/hostsallad-havtornsvinagrette-1-w.jpg 992w, /uploads/_768x538_crop_center-center_60_line/hostsallad-havtornsvinagrette-1-w.jpg 768w, /uploads/_1536x1077_crop_center-center_45_line/hostsallad-havtornsvinagrette-1-w.jpg 1536w, /uploads/_576x404_crop_center-center_60_line/hostsallad-havtornsvinagrette-1-w.jpg 576w, /uploads/_1152x808_crop_center-center_45_line/hostsallad-havtornsvinagrette-1-w.jpg 1152w)