Höstsallad med havtornsvinägrett
Max 45 min
Ingredienser
1
blomkålshuvud
100 g
grönkål
1
granatäpple
rybsolja
chili flakes
salt och peppar
hasselnötter
blåmögelost
Havtornsvinägrett
1 dl
kallpressad rybsolja
1/2 dl
havtornsjuice
1 tsk
honung
salt och peppar
Så gör du:
- Skär blomkålen i skivor, lägg på plåt med bakplåtspapper och ringla över rybsolja. Rosta i 225 grader i cirka 20 minuter eller tills blomkålen fått lite färg.
- Skölj grönkålen och riv loss bladen från stammen. Blanda bitar av grönkål med olja, salt och chili flakes i en skål. Massera in oljan i grönkålen. Placera ut grönkålen på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen i 180 grader i cirka 10–15 minuter. Se efter så att chipsen inte bränns!
- Skär granatäpplet i klyftor, ställ ner i en skål med kallt vatten och ta loss kärnorna från frukten
- Blanda alla ingredienser till vinägretten.
- Lägg blomkålen på ett serveringsfat, toppa med granatäppelkärnorna, grönkålschips, blåmögelost och hasselnötter. Ringla över vinägretten och servera.