Inbakad äppelpaj
Ingredienser
6 st
äpplen ca 500 gram
1 tsk
kanel
175 gram
smör eller margarin
1 dl
sirap
3 dl
havreflingor
1,5 dl
speltmjöl eller vetemjöl
1 tsk
kardemumma
1 tsk
bakpulver
2 krm
salt (kan uteslutas)
1, 5 dl
socker
Gör så här.
- Ta fram en pajform. Skölj äpplen och ta ur kärnhuset. Skär i klyftor.
- Placera på lättsmord pajforms botten, pudra kanel över äpplen. Ifall du använder sura vinteräpplen kan du i det här skedet strö över 2 msk socker. Om äpplen är mogna (fallfrukt) behövs det sällan extra socker.
- Smält smöret/ margarin i en liten kastrull eller i ett mikrosäkert kärl. Rör ner sirap.
- Blanda samman alla torra ingredienser i en skål. Slå ihop torra ingredienserna med den varma smör-sirapblandningen och bred ut som ett täcke över de smaksatta äppelklyftorna.
- Grädda i 175 graders ugnsvärme ca 30 minuter.
- Servera pajen som den är eller med vaniljsås eller en kula vaniljglass.
![Inbakad äppelpaj](/uploads/_1200x800_crop_center-center_82_line/Appelpaj_1_DSC09307_PS.jpg 1200w, /uploads/_2400x1600_crop_center-center_61_line/Appelpaj_1_DSC09307_PS.jpg 2400w, /uploads/_992x661_crop_center-center_82_line/Appelpaj_1_DSC09307_PS.jpg 992w, /uploads/_1984x1323_crop_center-center_61_line/Appelpaj_1_DSC09307_PS.jpg 1984w, /uploads/_768x512_crop_center-center_60_line/Appelpaj_1_DSC09307_PS.jpg 768w, /uploads/_1536x1024_crop_center-center_45_line/Appelpaj_1_DSC09307_PS.jpg 1536w, /uploads/_576x384_crop_center-center_60_line/Appelpaj_1_DSC09307_PS.jpg 576w, /uploads/_1152x768_crop_center-center_45_line/Appelpaj_1_DSC09307_PS.jpg 1152w)