Inbakad blåbärspaj
Ingredienser
225 g
smör
¾ dl
socker
1 ½ dl
rågmjöl
1 ½ dl
speltmjöl
1 ½ dl
kornmjöl
1 tsk
bakpulver
8–9 dl
blåbär, färska eller tinade
¾ dl
socker
Så gör du
- Rör det rumsvarma smöret tillsammans med sockret till skum. Blanda bakpulvret i mjölet och rör ner i smörskummet.
- Fodra en djup, smord ugnsform (1 liter) med pajdegen, lämna kvar en del till lock. Häll blåbär och socker i formen och täck med resten av smeten.
- Grädda i 200 grader i 30 minuter, sänk sedan temperaturen till 150 grader och grädda i ytterligare cirka 20 minuter. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.
![Inbakad blåbärspaj](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/blabarspaj_martha_foto_kl.jpg 1200w, /uploads/_2400x3600_crop_center-center_61_line/blabarspaj_martha_foto_kl.jpg 2400w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/blabarspaj_martha_foto_kl.jpg 992w, /uploads/_1984x2976_crop_center-center_61_line/blabarspaj_martha_foto_kl.jpg 1984w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/blabarspaj_martha_foto_kl.jpg 768w, /uploads/_1536x2304_crop_center-center_45_line/blabarspaj_martha_foto_kl.jpg 1536w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/blabarspaj_martha_foto_kl.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/blabarspaj_martha_foto_kl.jpg 1152w)