Inbakad rabarberpaj
Ingredienser
500 g
rabarber, skurna i slantar
150 g
smör
1 dl
grädde
½ dl
sirap
2 dl
vetemjöl
2 ½ dl
4-flingssgryn (eller havregryn)
1 tsk
bakpulver
1 ½ dl
farinsocker
Så gör du
- Smält smöret i en kastrull, tillsätt sirap och grädde, rör om.
- Blanda i de torra ingredienserna i kastrullen med den varma smörblandningen, den ska inte koka länge.
- Bred ut rabarbern i pajformen och häll över den knäckiga degen.
- Grädda i 175 grader i cirka 25 minuter. Servera med vaniljsås.
![Inbakad rabarberpaj](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/D2A6350.jpg 1200w, /uploads/Recept/_2400x3600_crop_center-center_61_line/D2A6350.jpg 2400w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/D2A6350.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x2976_crop_center-center_61_line/D2A6350.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/D2A6350.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/D2A6350.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/D2A6350.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/D2A6350.jpg 1152w)