Indisk gryta med kikärter & linser
Ingredienser
4 portioner
2 dl
röda linser
2
morötter
1
gul lök
1–2
vitlöksklyftor
1
grön chili
1 msk
färsk riven ingefära eller 1 tsk torkad
1 msk
olja
1 tsk
gurkmeja
1 tsk
spiskummin
6 dl
grönsaksbuljong (tärning eller fond + vatten)
½ pkt (300 g)
djupfrysta brytbönor
2 dl
kikärter, kokta (cirka 1 dl okokta)
½ tsk
salt
1 krm
peppar
Matlagningsyoghurt och bröd (exempelvis papadam) till servering (välj veganskt alternativ för en vegansk rätt)
Så gör du
- Skölj linserna i kallt vatten. Låt rinna av.
- Skala och strimla morötter och lök. Skala och hacka vitlöken. Skölj, kärna ur och skiva chilin.
- Fräs morötter, lök, vitlök, chili och ingefära i oljan i en traktörpanna några minuter. Tillsätt gurkmeja, spiskummin och linser. Häll över buljongen. Låt koka cirka 5 minuter under lock.
- Lägg i bönorna och koka ytterligare cirka 5 minuter.
- Tillsätt kikärter och smaka av med salt och peppar.
- Servera grytan med en klick yoghurt och bröd.
![Indisk gryta med kikärter & linser](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/soppa.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/soppa.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/soppa.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/soppa.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/soppa.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/soppa.jpg 1152w)