Indisk sås med fetaost
Ingredienser
4 portioner
200 g
fetaost av get- eller komjölk i stora tärningar
5 msk
majsolja
3
skivade lökar
2–3 tsk
curry
1 tsk
hel spiskummin
1 tsk
bruna senapsfrön
1 tsk
färsk, riven ingefära
1 tsk
chilipulver
1 ½ tsk
malen koriander
1 tsk
krossad vitlök
¼ tsk
gurkmeja
½–1 tsk
salt
½ tsk
socker
400–500 g
tomatkross
2
paprikor av olika färg, utan kärnor och i stora klyftor
Så gör du
- Hetta upp oljan i en gryta, tillsätt lökskivor, spiskummin- och senapsfrön och stek i 3 minuter. Tillsätt ingefära, chilipulver, koriander, vitlök, gurkmeja, salt och socker. Stek på mild värme i några minuter.
- Tillsätt tomatkrosset och hetta upp, tillsätt paprikaklyftor och ostkuber.
- Lägg på locket och badda i några minuter på låg värme. Servera gärna med ris.