Inkokt braxen med morot & purjolök
Ingredienser
1–1 ½ kg
braxen
För varje liter vatten
1 msk
salt
2 msk
ättika
1 bit
morot i skivor
1 bit
purjolök i skivor
4
vitpepparkorn
3
kryddpepparkorn
1
lagerblad
Några
persiljestjälkar
Remouladsås
2 dl
majonnäs
2 msk
hackad persilja
1 tsk
stött körvel
1 tsk
stött dragon
1 msk
hackad kapris
1 msk
hackad ättiksgurka
½ dl
vispgrädde
Så gör du
- Koka upp ingredienserna till koklagen och låt den koka cirka 10 minuter.
- Fjälla, rensa och skölj fisken. Låt lagen svalna något innan fisken läggs i. Koka upp och skumma väl.
- Sjud fisken på svag värme, cirka 30 minuter, tills den är färdig. Låt fisken kallna i spadet. Ta upp den och dra bort skinnet. Lägg upp fisken på ett fat och garnera med citron, gurka, tomat och persilja.
- Servera med kokt potatis, majonnäs eller remouladsås.
Remouladsås
- Blanda majonnäs med kryddgrönt, kapris och gurka.
- Vispa grädden och blanda ner den.
![Inkokt braxen med morot & purjolök](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/braxen.jpg 1200w, /uploads/Recept/_2400x3600_crop_center-center_61_line/braxen.jpg 2400w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/braxen.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x2976_crop_center-center_61_line/braxen.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/braxen.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/braxen.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/braxen.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/braxen.jpg 1152w)