Inlagd äppelkart
Ingredienser
Cirka 2 l
äppelkart från trädet (cirka 2 cm i diameter)
2 ½ dl
vittvins- eller cidervinäger
2 ½ dl
vatten
6 dl
socker
4
stjärnanis
2
kanelstänger
Så gör du
- Skölj äpplena och lägg i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och häll på de övriga ingredienserna.
- Låt sjuda i 5–7 minuter, var försiktig så att äpplena inte går sönder.
- Lägg upp på steriliserade burkar. Servera till ost, kött, vilt, fågel.
![Inlagd äppelkart](/uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/037_matkulturweb_190412_191919.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/037_matkulturweb_190412_191919.jpg 768w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/037_matkulturweb_190412_191919.jpg 576w)