Inlagd aubergine
Ingredienser
1
aubergine/äggplanta
1 tsk
salt
Olivolja
Rosmarinkvist
3
vitlöksklyftor
Så gör du
- Tvätta och skiva auberginen. Strö salt över skivorna och låt dem svettas.
- Stek aubergineskivorna i panna på spisen eller på långpanna i het ugn, 250 grader i cirka 15 minuter per sida.
- Låt svalna och placera sedan i ren glasburk, varva med vitlök och stoppa ner 1–2 rosmarinkvistar. Häll på god olja och täck väl.
- Låt stå svalt och mörkt. Gott i sallader och till pastan.
![Inlagd aubergine](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/MG_3996_190412_191333.jpg 1200w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/MG_3996_190412_191333.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/MG_3996_190412_191333.jpg 768w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/MG_3996_190412_191333.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/MG_3996_190412_191333.jpg 1152w)