Inlagd gurka
Ingredienser
500 g
frilandsgurka
1 dl
ättika
3 dl
vatten
1 dl
socker
2 msk
havssalt
Smaksättningsförslag
1
bit skalad och skivad pepparrot och 1 tsk senapsfrön
2
skivade vitlöksklyftor och 5–6 dillkronor
1
bit skalad och skivad pepparrot, några svartvinbärsblad
2
skalade och skivade vitlöksklyftor och skivad chili enligt smak
Gör så här
- Koka lagen i cirka 10 minuter och låt svalna.
- Skölj gurkorna noggrant och låt rinna av.
- Skiva gurkorna och varva gurkor och smaksättning i rena och steriliserade glasburkar.
- Täck med den avsvalnade lagen. Placera en lätt tyngd ovanpå (till exempel en hushållspåse med vatten i) så att gurkorna täcks med lag. Förslut burken.
- Förvara svalt eller kallt, högst 10 grader.
Receptet är från matkulturmagasinet: Marthas köksträdgård - mat från egen odling året om.
![Inlagd gurka](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/D2A1683web.jpg 1200w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/D2A1683web.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/D2A1683web.jpg 768w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/D2A1683web.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/D2A1683web.jpg 1152w)