Inlagd gurka
Max 45 min
Ingredienser
500 g
frilandsgurka
1 dl
ättika
3 dl
vatten
1 dl
socker
2 msk
havssalt
Smaksättningsförslag
1
bit skalad och skivad pepparrot och 1 tsk senapsfrön
2
skivade vitlöksklyftor och 5–6 dillkronor
1
bit skalad och skivad pepparrot, några svartvinbärsblad
2
skalade och skivade vitlöksklyftor och skivad chili enligt smak
Gör så här
- Koka lagen i cirka 10 minuter och låt svalna.
- Skölj gurkorna noggrant och låt rinna av.
- Skiva gurkorna och varva gurkor och smaksättning i rena och steriliserade glasburkar.
- Täck med den avsvalnade lagen. Placera en lätt tyngd ovanpå (till exempel en hushållspåse med vatten i) så att gurkorna täcks med lag. Förslut burken.
- Förvara svalt eller kallt, högst 10 grader.
Receptet är från matkulturmagasinet: Marthas köksträdgård - mat från egen odling året om.