Jordgubbsbullar
Ingredienser
cirka 20 bullar
100 g
smör
5 dl
mjölk
50 g
färsk jäst
1
ägg
2 dl
socker
1 tsk
salt
cirka 12 dl
vetemjöl
Fyllning:
cirka 500 g
jordgubbar (frysta eller färska)
1 dl
socker
200 g
färskost
Vaniljglasyr:
50 gram
smält smör
1,5 dl
florsocker
1 msk
vaniljsocker
1 msk
vatten
valnötter
Gör så här:
- Smält smör och tillsätt mjölken, värm till 37 grader. Rör ut jästen i det ljumma degspadet.
- Tillsätt ägg, socker och salt. Rör in mjölet litet i taget och knåda in det sista mjölet tills degen blir smidig. Låt jäsa cirka 30 minuter under bakduk.
- Koka upp jordgubbarna tillsammans med sockret. Låt sjuda ca 5 minuter (cirka 10 minuter om frysta jordgubbar används). Låt svalna.
- Kavla ut degen till en rektangulär platta på mjölat bakbord.
- Bred på färskost och de avsvalnade jordgubbarna. Rulla ihop degen så tätt som möjligt och skär i 2 cm tjocka bitar.
- Placera bullarna i en smord långpanna. Låt jäsa ytterligare ½ timme. Grädda i 225°C i cirka 15 minuter.
- Låt bullarna svalna. Blanda ihop ingredienserna till vaniljglasyren och ringla över bullarna. Toppa med valnötter.
![Jordgubbsbullar](/uploads/_1200x1440_crop_center-center_82_line/jordgubbsbulle_2_foto_hf-w.jpg 1200w, /uploads/_992x1190_crop_center-center_82_line/jordgubbsbulle_2_foto_hf-w.jpg 992w, /uploads/_768x921_crop_center-center_60_line/jordgubbsbulle_2_foto_hf-w.jpg 768w, /uploads/_1536x1843_crop_center-center_45_line/jordgubbsbulle_2_foto_hf-w.jpg 1536w, /uploads/_576x691_crop_center-center_60_line/jordgubbsbulle_2_foto_hf-w.jpg 576w, /uploads/_1152x1382_crop_center-center_45_line/jordgubbsbulle_2_foto_hf-w.jpg 1152w)