Jordgubbscarpaccio med myntagrädde & limesirap
Ingredienser
1 l
solmogna jordgubbar
Limesirap
1 dl
socker
2 dl
vatten
1
ekologisk lime, skal och juice
1
skivad rabarberstjälk
Myntagrädde
2 dl
vispgrädde
Några färska myntablad
Så gör du
- Skölj och skiva jordgubbarna tunt, lägg upp på ett serveringsfat.
- Lägg vatten och socker i kastrull och koka upp så att sockret löser sig. Lägg i av limeskalet och rabarber. Koka samman till en simmig sirap. Låt svalna, sila och tillsätt limesaften. Ringla över jordgubbarna.
- Vispa grädden till hårt skum och smaksätt med finklippt mynta. Servera till jordgubbarna.
Prisuträkning 2013: 1,65 euro per portion eller 1,54 euro per portion (med egen rabarber)
![Jordgubbscarpaccio med myntagrädde & limesirap](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/jordgubbscarpaccio.jpg 1200w, /uploads/Recept/_2400x3600_crop_center-center_61_line/jordgubbscarpaccio.jpg 2400w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/jordgubbscarpaccio.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x2976_crop_center-center_61_line/jordgubbscarpaccio.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/jordgubbscarpaccio.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/jordgubbscarpaccio.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/jordgubbscarpaccio.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/jordgubbscarpaccio.jpg 1152w)