Jordgubbspaj
Ingredienser
150 g
margarin
1 dl
socker
1
ägg
3 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
Fyllning
1 l
jordgubbar, socker
Så gör du
- Rör rumstempererat margarin och socker pösigt. Rör ner ägget i blandningen.
- Tillsätt vetemjölet som blandats med bakpulvret.
- Bred ut degen på botten och kanter av en pajform. Spara en del av degen till garnering.
- Rada de rensade jordgubbarna över degen. De största kan klyvas.
- Strö socker över bären.
- Rulla ut resten av degen till smala strängar och lägg dem i korsmönster på tårtan.
- Grädda tårtan i 175 grader varm ugn cirka 30 min. Servera med glass eller vaniljsås.
![Jordgubbspaj](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/3D0A4038web_190412_192644.jpg 1200w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/3D0A4038web_190412_192644.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/3D0A4038web_190412_192644.jpg 768w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/3D0A4038web_190412_192644.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/3D0A4038web_190412_192644.jpg 1152w)