Julbiskvier
Ingredienser
Botten
140 g
mandelmassa
5 msk
strösocker
1
äggvita
Smörkräm alternativ 1: Lingon & vitchoklad
150 g
rumstempererat smör
3 dl
florsocker
1
äggula
½ dl
lingon
100 g
finhackad vitchoklad
Cirka 200 g
mörk choklad
Smörkräm alternativ 2: Pepparkaka
150 g
rumstempererat smör
3 dl
florsocker
1
äggula
½ dl
krossade glutenfria pepparkakor
1 msk
pepparkakskrydda
Cirka 200 g
mörk choklad
Botten
- Riv mandelmassan fint och blanda med socker. Vispa äggvitan fluffigt. Blanda ihop äggvitan och den rivna mandelmassan med sockret.
- Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut biskvibottnar i önskad storlek. Tänk på att forma bottnarna lite som en skål.
- Grädda i 180 grader i 8–10 minuter tills bottnarna fått lite färg.
Smörkräm
- Välj alternativ 1 eller alternativ 2.
- Vispa samman smör, florsocker och äggula till en jämn smet.
- Tillsätt därefter smaksättning.
- Låt smörkrämen stelna i kylen ett tag.
Montering
- Lägg smörkräm på avsvalnade biskvibottnar.
- Kyl biskvierna.
- Smält choklad.
- Doppa biskvierna i smält choklad. Låt torka och servera.