Julens glutenfria morotsbröd
Ingredienser
1 påse
torrjäst
3 dl
ljummet vatten
3 dl
yoghurt
2 tsk
ingefära
2 tsk
pomeransskal
2 msk
sirap
2 dl
morot
1 tsk
salt
1 ½ dl
havregryn
1
ägg
3 ½ dl
glutenfritt mjöl
½ dl
olja
Så gör du
- Värm vattnet till cirka 42 grader och blanda i torrjästen. Rör ner sirapen under omrörning.
- Riv moroten och blanda ihop de torra ingredienserna.
- Rör ner yoghurt, torra ingredienser, morot och olja, blanda väl.
- Lägg degen på en ugnspålt klädd med bakplåtspapper och låt jäsa i 30 minuter. Grädda i 225 grader i 20 minuter.
![Julens glutenfria morotsbröd](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/3D0A3273web_190412_192501.jpg 1200w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/3D0A3273web_190412_192501.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/3D0A3273web_190412_192501.jpg 768w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/3D0A3273web_190412_192501.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/3D0A3273web_190412_192501.jpg 1152w)