Julglass med brända mandlar & äpple
Ingredienser
5 dl
grädde
1 burk
kondenserad mjölk
1 dl
kanderade mandlar
1 ½ dl
smörstekta äpplen
50 g
oskalad sötmandel
½ dl
strösocker
½ dl
vatten
Så gör du
- Rosta mandlarna i en torr stekpanna. Koka upp vatten och socker. Tillsätt mandlarna och låt koka en stund tills mandlarna börjar knäppa. Ta kastrullen från värmen och häll ut mandlarna på ett bakplåtspapper, låt svalna.
- Stek äppelbitarna i smör. Låt svalna.
- Vispa grädden fluffig. Rör ner den kondenserade mjölken och blanda till en slät glassbas.
- Rör ner mandlarna och äpplena.
- Häll upp i mindre mindre behållare. Frys i 2–3 timmar.
- Ta ut ur frysen 5–10 minuter före servering och strö över lite kanel.