Julgranola
Ingredienser
2 dl
havregryn
1 dl
havrekli
2 dl
blandade nötter (mandel, cashewnötter, hasselnötter)
1 dl
blandade frön (solrosfrön, linfrön, sesamfrön)
2 msk
flytande honung
2 ½ msk
rybsolja
2 ½ msk
vatten
1 ½ tsk
kanel
½–1 tsk
kardemumma
Skalet av en halv apelsin
1 dl
torkade bär/russin
Så gör du
- Blanda alla torra ingredienser i en skål med kryddorna. Du kan hacka nötterna i mindre bitar.
- Blanda honung, vatten och rypsolja i en skål och häll över de torra ingredienserna.
- Bred ut på en ugnsplåt med bakplåtspapper och rosta i mitten av ugnen i 200 grader cirka 5–10 minuter, tills granolan fått fin färg.
- Låt svalna på plåten och häll därefter i en glasburk.