Julig tiramisu
Ingredienser
6 portioner
200 g
mascarpone
2 dl
vispgrädde
1 dl
florsocker
1 dl
starkt kaffe
15–18
pepparkakor
En skvätt hjortronlikör
1 knivsudd
äkta vanilj
Till garnering: kakao och kanel
Så gör du
- Vispa grädden. Rör ner mascarpone och florsocker försiktigt i grädden tillsammans med vaniljen.
- Rör ihop kaffe med lite likör, doppa pepparkakorna i den avsvalnade vätskan. Sätt ner en pepparkaka i varje portionsskål. Varva med marscarponeblandningen och doppad pepparkaka.
- Ställ i kylen fram tills servering. Sikta lite kakao och kanel över varje portion som garnering.
![Julig tiramisu](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/MG_4163.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/MG_4163.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/MG_4163.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/MG_4163.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/MG_4163.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/MG_4163.jpg 1152w)